lördag 19 mars 2016

Praktiken är slut!

Hej!
Igår gjorde även vi på VO vår sista praktikdag på Stranda omsorgssenter. Vi hade en vanlig arbetsdag, men en timme innan vi egentligen brukar sluta så träffade vi chefen och den personal som varit ansvarig för oss, samt våra handledare. Vi fikade på glass och kaffe/läsk. I Norge är det vanligt att man äter glass ( is säger dom ) med saltade jordnötter och nonstop eller smarties. Vi tyckte att det var annorlunda men gott! Vi pratade och reflekterade lite över skillnader och likheter mellan Norges och Sveriges äldrevård. Vi har gett dem mycket beröm på omsorgssentret, för dem har visat oss helt nya sätt att arbeta på där allt hinns med utan stress. Dem har ett mycket bra system där allt är välorganiserat och detta tar vi med oss hem!

Slutligen fick vi våra bedömningar på praktiken och alla var nöjda och vi gladdes åt varandra! Vi hade köpt en blomma och ett kort som vi samtidigt överlämnade till dem på omsorgssentret. Kvällen fortlöpte med att vi lagade tacos och sedan kom BF-eleverna in och vi åt gemensamt. Vi från VO avslutade kvällen med kortspel och lite godis. Idag är det packning och städning som gäller, samt att vi ska gå ut och äta på restaurang tillsammans med BF ikväll. Imorgon är det hemfärd som gäller!


1 kommentar:

  1. Härligt VO:) Lika fint avsked som mottagandet ni fick. Gott att ni lärt er mycket och vill ta med det hem. Välkomna hem!!

    SvaraRadera