söndag 13 mars 2016

Praktik över helgen

Hej!
Nu är vi i VO tillbaka i stugan efter en jobbhelg. Vi var lediga förra helgen så därför hade vi praktik denna. Vi jobbade lördag kväll och söndag dag. Genom tidigare erfarenheter från jobb och praktik i Sverige så vet vi att det är tufft att jobba kväll och sedan dag dagen efter. Man har typ 9 timmars vila hemma mellan passen, dock lite mer här men man är ändå trött. Så nu är vi trötta efter att vi slutade i eftermiddag och slappar i stugan.

Det är inte jättestora skillnader på hur det fungerar på helgerna på vår praktikplats omsorgssenter mot hur det är hemma. Gemensamt är att det är mindre antal personal och därmed hinner man inte med saker som man normalt sett har gott om tid för på vardagarna. Till exempel att man fyller rummen med diverse saker som behövs, handskar, handsprit, handdukar osv. Sådant gör man alltså inte om helgerna, utan det skall vara gjort så att det klarar sig över helgen på fredagen.

Vi tycker att personalen på omsorgssenter gör ett kanonjobb. De hinner med allt som skall göras, men ändå känns dem aldrig stressade och gott humör. Av egna erfarenheter så vet vi att när vi jobbar hemma i Sverige så känner man sig mycket stressad emellanåt och känner sig otillräcklig till att hinna med allt. Men här hinns allt med i en lugn takt och trots det så finns det massa tid över till att umgänge med de boende. Detta är vi mycket imponerade över och glada att få se.
Vi hoppas kunna ta med oss deras fantastiska, beundransvärda lugn hem och vi har blivit många erfarenheter rikare.

Imorgon är vi lediga, sedan startar sista praktikveckan :)

/ VO

1 kommentar:

  1. Kul att höra om era upplevelser! Sista veckan nu och ni får ha det så bra!

    SvaraRadera