tisdag 8 mars 2016

En dag på Strandafjellet..

Hej på er!

Idag har vi på förmiddagen varit på våra praktikplatser. Vid ungefär 11.30 möttes vi upp utanför BF-elevernas praktikplats barnehagen. Precis intill dagiset så ligger det en norsk gymnasieskola. Där träffade 4 norska gymnasieelever samt en supertrevlig lärare. Vi fick en liten rundvandring på skolan, därefter tog vi en taxi upp till Strandafjellet, där skidbacken ligger. Vi skulle inte åka skidor idag, men däremot få se anläggningen, grilla korv och umgås. Taxin tog bara en kvart ungefär och anläggningen är så fin! Vädret var finare än vad det varit här i Stranda på väldigt länge sa våra norska kamrater! Cirka 6 minus, klarblå himmel och solsken.

Vi åkte upp i gondolerna på berget, gondoler är linbana på svenska. Berget är mer än 1000 meter högt och resan upp tog kanske 5 minuter. Fantastisk utsikt och det var så häftigt. Väl uppe på berget tog vi en del fina bilder och bara njöt av utsikten.



Här är utsikten från berget. Byn nedanför är alltså centrala Stranda, där vi bor nära fjorden.

Här är vi som var med på fjället idag.


Efter detta grillade vi korv med de norska studenterna. De hade verkligen engagerat sig för att göra det här till en trevlig dag, vilket det verkligen blev! Vi åt god frukt och hembakade kakor som dem hade gjort. För att värma oss drack vi också varm choklad. Vi avslutade med att gå runt och kolla lite på backarna samt liftarna för att vara så förberedda vi kan när vi väl ska åka skidor på torsdag! Vi fick information om skiduthyriningen så att vi vet vart vi ska vända oss, det kändes väldigt bra att vi redan har koll på det, så att all tid kan läggas på åkning under torsdagen när vi är i backen. Den norska läraren som var med oss var verkligen supersnäll och de tog så väl hand om oss. Taxin hem kom ungefär vid 15.15 och körde oss till skolan. Där hämtade vi våra väskor och sedan gick vi till stugorna.

Vi har haft en underbar dag och man känner verkligen att solen har tagit på oss :)
Nu sitter en del av oss i VO's stuga och spelar kort och äter lite gott :)
Imorgon väntar en ny dag på praktiken!


1 kommentar:

  1. Åh så härligt ni fick det med VGS! Så fint ordnat av eleverna och lärarna! Super tur med vädret.

    SvaraRadera